Cele mai bune casti moto sunt create din materiale de ultima generatie, care pot sa apere capul de traumatisme, mai mult sau mai putin severe!

Calatoresti foarte des cu motocicleta, in oras, pe distante lungi sau pe drumuri de munte, deci stii ce inseamna sa te protejezi contra accidentelor nadorite. Ai la dispozitie o gama complete de accesorii si echipamente moto, pe care le poti intrebuinta, ori de cate ori este nevoie. Dintre acestea, cele mai importante sunt, fara doar si poate, niste casti motocicleta de ultima generatie, create din materiale foarte, care sa apere capul de traumatisme.

Ce sa faci daca vrei sa iti comanzi o noua casca moto

Pur si simplu analizezi cu atentie cele mai noi oferte si iei decizia care te avantajeaza.

Indiferent dacă ești un începător și mergi pentru prima oară pe motocicletă sau un rider cu experiența a mii de kilometri în șa, una dintre cele mai importante piese de siguranță pe care trebuie să le deții este casca moto. Evident, purtarea unei căști de motocicletă te împiedică să simți briza vântului care îți suflă în fața și în pletele rebele sau să te bucuri de o panormă completă a împrejurimilor. Totuși, indiferent de ce tipuri de căști moto alegem, acestea se vor dovedi extrem de importante, mai ales în situația accidentelor nedorite pe motocicletă.

Cum aleg?

Exista mai multe criterii in alegerea celei mai bune casti motocross. Casca moto “full face” sau casca moto integrata sunt modele special gandite intreaga fata, cat si zona cutiei craniene. O trasatura subtila, dar distinctiva a acestui tip de casca moto este protectia pentru zona barbiei. Asadar, barbia si maxilarul tau vor fi aparate in situatia mai putin fericita a contactului cu solul. Studiile indica faptul ca barbia este implicata in 50% dintre impacturile severe din timpul unui accident si doar o casca integrala te poate proteja complet in astfel de situatii. Este cel mai voluminos dintre modelele de casti moto, mentine un nivel minim de zgomot si previne riscul ca ploaia sa se strecoare in interior.

Casca open face

Casca open face este un model de casca deschisa, fara a proteja zona barbiei si a fetei. Aceste casti motociclete se preteaza pentru calatoriile pe timp de vara, fiind preferate de riderii care calatoresc in regim de croaziera. Majoritatea acestor casti includ un vizor cu fixare contra curentului de aer sau pentru a preveni patrunderea insectelor in zona ochilor. Nu este recomandata celor care vor sa piloteze la maxim motocicleta. Pentru acesti rideri curajori, specialistii le indica cu caldura sa foloseasca unul dintre multiplele modele de casti moto integrate.

Util:

More in:Publicitate