Cu siguranță ai mai încercat până acum cocktailuri ce conțin vin spumant. Mimosa este mereu o alegere populară, iar Aperol Spritz a devenit aproape băutura oficială a ultimelor veri. Deși vinul obișnuit este mai puțin folosit în cocktailuri decât fratele său spumant, este la fel de valoros: aduce aromele sale subtile în băutură, combinându-se ușor cu o multitudine de alte ingrediente.

Îți este teamă că vei rata efervescența festivă a vinului spumant? Multe dintre aceste băuturi includ un strop de apă minerală sau similar, pentru a adăuga bule.

Bicicletta

Această băutură aperitiv italiană combină două dintre favoritele țării: vin alb sec precum Sauvignon Blanc sau Pinot Grigio și Campari, lichiorul roșu amar cunoscut ca ingredient esențial în Negroni. Amestecă-le, completează cu apă minerală, decorează cu două felii de portocală și vei obține o băutură perfectă pentru după-amiezile petrecute pe terasă.

Ingrediente:

  • 90 ml vin alb sec (poți încerca un vin alb romanesc bun de la Crama Budureasca)
  • 60 ml Campari
  • Apă minerală rece, pentru completare
  •  2 felii de portocală

Ce trebuie să faci:

  • Adaugă vinul alb și Campari într-un pahar de vin
  • Umple paharul trei sferturi cu gheață, completează cu apă minerală și amestecă ușor pentru a combina bine totul
  • Decorează cu 2 felii de portocală

Punch cu Sauvignon Blanc

O altă băutură specifică care conține vin alb este acest cocktail combină Sauvignon Blanc cu Aperol și sucuri de grapefruit și lămâie. Adaugă puțin sirop simplu și completează cu apă minerală, iar așa tocmai ai găsit noua ta băutură preferată de vară.

Ingrediente:

  • 90 ml vin Sauvignon Blanc
  • 15 ml Aperol
  • 15 ml suc de grapefruit, proaspăt stors
  • 15 ml suc de lămâie, proaspăt stors
  • 7 ml sirop simplu
  • Apă minerală rece

Ce trebuie să faci:

  • Adaugă toate ingredientele, în afară de apă minerală, într-un shaker cu gheață și agită până se răcește bine
  • Strecoară într-un pahar înalt umplut cu gheață proaspătă
  • Completează cu apă minerală și amestecă ușor pentru a combina toate ingredientele

Sangria Alb

Probabil aceasta este cea mai clasică și convențională metodă de a folosi vinul într-un cocktail, așa că Sangria nu ar trebui neglijată. Dacă ești obișnuit cu varietatea clasică roșie, încearcă această versiune care folosește vin alb. Este o modalitate mai ușoară și mai strălucitoare de a folosi cele mai bune fructe de vară într-o băutură pe bază de vin.

Ingrediente:

  • 1 sticlă de vin alb sec bine răcit
  • 120 ml Lillet blanc
  • 1 piersică medie, fără sâmbure și feliată
  • 1 măr verde, fără miez și feliat
  • 1 lămâie, tăiată în felii
  • 3 frunze de mentă
  • Apă minerală rece

Ce trebuie să faci:

  • Adaugă vinul, Lillet, fructele și menta într-un vas și amestecă pentru a combina
  • Răcește până la patru ore
  • Împarte între 4-6 pahare de vin și completează cu apă minerală, dacă dorești

Cocktail St-Germain

O combinație simplă de vin alb sau spumant, apă minerală și lichior de soc și un văr puțin mai puțin amar al Aperol Spritz, această băutură este ușor de preparat într-un moment de inspirație. Adaugă pur și simplu toate ingredientele într-un pahar și amestecă.

Ingrediente:

  • 45 ml lichior de soc St-Germain
  • 60 ml vin alb sec sau șampanie
  • 60 ml apă minerală
  • Decor: coajă de lămâie

Ce trebuie să faci:

  • Umple un pahar înalt cu gheață, apoi adaugă lichiorul St-Germain, vinul și amestecă
  • Completează cu apă minerală
  • Decorează cu o coajă de lămâie

Atât de simplu este să pregătești câteva cocktail-uri de zile mari pe care să le poți savura în orice context. Tu ce retețe știi și vrei să le împărtășești cu noi?

Util:

More in:HoReCa