Călătoriile se numără printre experiențele care te îmbogățesc cel mai mult: vezi culturi diferite, întâlnești oameni noi, savurezi mâncăruri specifice și admiri minuni ale naturii pe care nu le poți vedea nicăieri altundeva. 

Un city break, din când în când, e un mod grozav de a călători: scapi ușor de agitația de zi cu zi și vezi întreaga lume, dar într-un mod economic. 

Iată cinci destinații de vis pentru următorul city break:

Spre deosebire de vacanțele lungi, planificate cu mult timp înainte, un city break e mai accesibil atât din punct de vedere financiar, cât și organizatoric. Poate fi, oricând, o decizie de ultim moment, așa că nu îți trebuie decât un strop de spontaneitate și de spirit aventuros. E ușor dacă alegi un City Break prin veltravel.ro, pentru că nu mai trebuie să te preocupi de toate detaliile, ci doar să te gândești la ce vrei să vezi sau să experimentezi de îndată ce vei ajunge la destinație.

Roma – cea la care duc toate drumurile 

Situată de multă vreme printre cele mai populare destinații, Roma este o alegere inspirată, și nu doar datorită apropierii geografice de România, ci și pentru arhitectura ce poate fi admirată din nou și din nou, ca prima dată, pentru că nu încetează să te impresioneze. În plus, poți să bei una dintre cele mai gustoase cafele și să te bucuri de o pizza la ea acasă. Roma e un pariu sigur de fiecare dată. 

Viena te așteaptă

Poate chiar mai accesibilă decât Roma, Viena este o destinație de care te vei îndrăgosti definitiv. E o ocazie perfectă să te delectezi cu muzică clasică, iar bogăția culturală și istorică a acestui loc e uluitoare. Nu uita să te bucuri de un Apfelstrudel și un schnitzel, pentru că nu vei mânca mai bune nicăieri altundeva.

Istanbul – o cafea cu spumă la malul mării 

Istorie, dulciuri delicioase și cei mai ospitalieri, prietenoși și deschiși oameni. Va trebui să le lupți puțin cu traficul și aglomerația, dar pentru o plimbare pe lângă Bosfor merită cu siguranță. Gustă baclavaua turcească, bea un ceai tradițional, intră în vorbă cu localnicii și vei avea o escapadă de care îți vei aminti cu drag. 

Reykjavík – locul unde strălucesc Luminile Nordului

Zonele calde nu sunt potrivite pentru tine?

Reykjavík are temperaturi scăzute, zăpadă și o viață de noapte impresionantă. În afară de atmosfera cosmopolită, e o destinație grozavă pentru urcat pe munte, schiat și alte sporturi de iarnă. În plus, poate reușești să prinzi unul dintre faimoasele festivaluri islandeze.

Nu e chiar cel mai ieftin city break, dar cu siguranță este unul memorabil, iar dacă ajungi acolo, profită de berea artizanală delicioasă și nu uita să admiri o auroră boreală. 

Dubai – orașul aurului

Vrei să încerci cafeaua și deserturile cu aur? Dubai e destinația perfectă. Dacă vrei o escapadă mai puțin obișnuită, în care să te simți precum regele Midas, un bilet spre Emiratele Arabe Unite te va transporta într-unul dintre cele mai opulente locuri de pe glob. Nu uita să te documentezi înainte cu privire la ce nu ar trebui să faci pe perioada șederii în Dubai și pregătește-te pentru o experiență unică. 

Când nu știi unde să mergi, pentru că toate ți se par tentante, gândește-te și la sezon, la buget, la ce îți dorești cel mai mult să experimentezi. Sunt atât de multe de descoperit, încât nu e nevoie să stai pe gânduri: alege orice destinație, bucură-te de experiență și pregătește-te cât mai curând pentru următoarea. 

Sursă foto: pexels.com

Util:

More in:Publicitate