Curatarea tapiteriilor, covoarelor si in general a suprafetelor textile care nu pot fi pur si simplu spalate este un lucru dificil de realizat. Ai nevoie de diverse echipamente specializate, mai atunci cand vine vorba de depuneri de murdarie si pete in profunzime.

Exista totusi un tip de echipament care poate eficientiza incredibil de mult acest proces de curatare. Este vorba despre faimoasele aspiratoare cu injectie extractie, dedicate industriilor care au cu adevarat nevoie de ele, anume HoReCa si domeniul curatatoriilor textile, printre altele.

Daca ai nevoie de un astfel de aspirator pentru afacerea ta, continua sa citesti care sunt caracteristicile principale pe care acesta trebuie sa le aiba!

Functie de injectie si extractie simultane

Injectia si extractia reprezinta principalul mod de functionare ale unui asemenea aspirator. Injectia implica aplicarea unei substante profesionale de curatat la nivelul materialului textil, in timp ce aspiratia se ocupa de extragerea substantei, implicit a depunerilor de murdarie.

Unele aspiratoare cu injectie extractie trebuie comutate de pe o functie pe alta. Prin urmare, mai intai se realizeaza injectia materialului textil, abia apoi urmand extractia. Totusi, modelele moderne, cu adevarat profesionale, pot realiza injectia si extractia simultan, pentru curatare instanta.

Nivel de presiune reglabil

Evident, nu toate materialele textile sunt identice. Unele sunt destul de sensibile, iar pentru acestea ai nevoie de aspiratoare cu injectie/extractie cu presiune mai mica. Desigur, nu vei cumpara cate un aspirator pentru fiecare tip de material textil – aspiratorul cumparat trebuie sa aiba un nivel de presiune reglabil.

Astfel, covoarele sunt curatate in profunzime cu cel mai mare nivel de presiune, in timp ce tapiteriile sensibile, decorative, cu o presiune mult mai mica, pentru a preveni daunele.

Rezervoare pentru fiecare parte a procesului de curatare

Injectia si extractia sunt procese complexe care actioneaza in profunzime. Prin urmare, reziduurile rezultate pot fi o problema daca nu sunt gestionate corespunzator, dar mai ales instant. In acelasi timp, nu ai vrea sa apara probleme in timpul manevrarii solutiei de curatare.

Prin urmare, se recomanda achizitionarea de aspiratoare moderne care prezinta cate un rezervor pentru fiecare parte a procesului de curatare. Aceste aspiratoare cu injectie/extractie au un rezervor in care se pastreaza solutia (acesta poate fi intern sau extern), precum si un rezervor in care se face colectarea depunerilor (se prefera rezervoarele cu tambur din otel pentru o gestionare mai buna a depunerilor).

Set complet de accesorii

Exista foarte multe tipuri de materiale textile pe care va trebui sa le cureti in mod exemplar. Totusi, nu poti aspira un cearceaf din material fin cu aceeasi perie cu care actionezi asupra unui covor, chiar daca scazi nivelul de presiune.

La fel, ai nevoie de accesorii potrivite pentru mai multe tipuri de materiale textile. Un set complet de accesorii poate include chiar si peste 15 piese specializate care iti vor face sarcinile mult mai usoare.

Gama de aspiratoare cu injectie extractie din magazinul online GeneratoareDeVapori.ro este echipata cu modele care prezinta toate caracteristicile mentionate (inclusiv kituri de accesorii complete). Selectia acestui magazin poate oferi unei afaceri din domeniul HoReCa sau ospitalier toate elementele necesare pentru curatenie la superlativ!

Util: