Am avut privilegiul de a petrece câteva zile minunate la B&B Mirella și nu pot decât să laud această unitate de cazare exceptională. Situat într-o pitorească zonă rurală, în mijlocul uliveto-reliefului pugliez, la doar 15 km de Monopoli, acest bed and breakfast reușește să îmbine farmecul unei case de țară din secolul al XIX-lea cu confortul modern și facilitățile de lux.

Fiecare cameră de la B&B Mirella este o oază de relaxare și rafinament. Cu aer condiționat, intrare independentă, televizor cu canale satelitare și birou, acestea oferă tot ceea ce am avut nevoie pentru a ne simți ca acasă. Și, pentru a completa experiența, întregul complex este acoperit de o conexiune WiFi gratuită, astfel încât să ne putem bucura de conectivitate în orice moment.

Una dintre caracteristicile deosebite ale acestui loc este piscina în aer liber, însoțită de o cadă cu hidromasaj. După o zi de explorare a frumoaselor împrejurimi, ne-am relaxat în apă și am admirat peisajul pitoresc al terenului înconjurător, în timp ce ne bucuram de o baie liniștitoare. Era locul perfect pentru a scăpa de agitația cotidiană și pentru a ne reîncărca bateriile.

Un alt aspect impresionant al B&B Mirella este personalul lor dedicat și atent. De asemenea, am apreciat faptul că unitatea de cazare oferă și un loc de parcare privat gratuit, astfel că ne-am putut lăsa mașina în siguranță.

Recomand cu căldură B&B Mirella tuturor celor care doresc să se bucure de o vacanță autentică în Puglia. Atmosfera liniștită și relaxantă, facilitățile impecabile și ospitalitatea inegalabilă vor transforma șederea voastră într-o experiență de neuitat. Cu siguranță vom reveni cu drag la această oază de frumusețe și bunătate.

https://www.booking.com/hotel/it/bed-and-breakfast-mirella.it.html

Nu pot să trec cu vederea frumusețea și farmecul orașului Alberobello, situat în apropiere de B&B Mirella. Această localitate este faimoasă pentru trulli – clădiri tradiționale din Puglia, cu acoperișuri conice, care îi conferă un aspect de poveste. Plimbându-ne prin străzile înguste ale Alberobello, am fost fascinați de casele tradiționale, perfect conservate, cu pereți albi și contururi distincte.

Aceste construcții tradiționale sunt un exemplu remarcabil de arhitectură rurală și au fost recunoscute de UNESCO ca parte a patrimoniului mondial. Ne-am bucurat să explorăm Trullo Sovrano, cel mai mare trullo din Alberobello, care a fost transformat într-un muzeu, oferindu-ne o privire în istoria și viața tradițională puglieză.

De asemenea, în Alberobello am avut ocazia să descoperim numeroase magazine de suveniruri, ateliere de meșteșuguri locale și restaurante tradiționale. Am savurat preparatele autentice ale bucătăriei puglieze, însoțite de vinurile locale delicioase.

Un alt aspect remarcabil al acestui oraș este atmosfera sa autentică și prietenoasă. Localnicii ne-au întâmpinat cu brațele deschise și ne-au împărtășit cu bucurie tradițiile și obiceiurile locale.

Alberobello este cu siguranță un loc care nu trebuie ratat în timpul șederii în zona Puglia. Cu casele sale tradiționale unice, peisajul rural încântător și atmosfera caldă și primitoare, Alberobello rămâne una dintre cele mai memorabile destinații pe care le-am explorat în Italia.

Recomand cu căldură vizitarea acestui oraș fermecător și descoperirea fascinantei culturi tradiționale puglieze.

Util: