Sursa: https://unsplash.com/photos/green-and-brown-mountains-under-white-clouds-and-blue-sky-during-daytime-y654nLE1IZM

Când ai vizitat ultima dată o zonă din țara noastră? Din păcate, deși România are un potențial turistic enorm, lipsa infrastructurii poate fi un impediment pentru turiști, mai ales dacă vorbim despre obiective turistice nu foarte ușor de accesat.

Cu toate acestea, există și locuri spectaculoase, unice în lume, pe care le poate vizita oricine și unde se poate ajunge fără probleme. Unul dintre aceste locuri este și Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, cunoscută și sub numele de „Drumul Regelui”.

Transalpina atrage turiștii datorită peisajelor sale ce taie respirația și datorită senzației unice oferite de amplasamentul drumului. În unele perioade din an, poți vedea cum norii inundă valea și ai impresia că mergi pe un drum pe lângă mare sau deasupra cerului. Pe lângă toate acestea, Transalpina este înconjurată de atracții turistice majore, care merită vizitate, inclusiv Lacul Oașa, o bijuterie a naturii. În continuare, îți vom spune ce poți vizita dacă mergi pe Transalpina și unde te poți caza.

Unde se află Transalpina, când poate fi vizitată și ce obiective sunt în zonă

Știai că Transalpina nu este doar cel mai înalt drum rutier din România, ci și unul dintre cele mai spectaculoase din Europa? Deși este o încântare să conduci pe Transalpina, trebuie să punctăm și faptul că în trecut, a fost un drum militar folosit de armatele romane și ulterior modernizat sub regele Carol al II-lea, de unde și renumele ,,Drumul Regelui”.

Este calea ideală de acces pentru a vizita unele dintre cele mai frumoase obiective turtisice din țară și, de asemenea, este drumul care leagă sudul țării de centrul acesteia, întrucât pornește din localitatea Novaci și se termină la Sebeș.

Transalpina traversează Munții Parâng și are o lungime de aproximativ 148 de kilometri. Poate te va surprinde informația, dar altitudinea maximă la care vei ajunge pe Transalpina se află în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Este cel mai înalt drum rutier din România, iar acest lucru îl face cu atât mai atractiv pentru turiștii care doresc să experimenteze senzația de a conduce printre nori.

Din păcate, accesul pe Transalpina este sezonier, deoarece drumul este închis în timpul iernii din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Cel mai bun moment pentru a vizita Transalpina este începând cu luna mai și până în luna octombrie sau până când este închis de autorități, mai exact când condițiile de vizibilitate sunt optime și când nu ninge. În această perioadă, te poți bucura de peisajele montane spectaculoase,

Zona din jurul Transalpinei oferă multe obiective turistice care completează perfect experiența acestei călătorii. Unul dintre cele mai renumite locuri este Lacul Oașa, situat la doar câțiva kilometri de drumul principal. Pe lângă frumusețea naturală a lacului, alte atracții din apropiere includ Mănăstirea Oașa și pârtiile de schi Șureanu și Voineasa.

De ce să vizitezi Lacul Oașa?

Lacul Oașa nu este un lac natural, ci unul artificial, de acumulare, situat pe râul Sebeș, mai exact la o altitudine de 1.255 de metri. De asemenea, este unul dintre cele mai mari lacuri din Carpații Meridionali. Frumusețea lacului nu este dată numai de luciul apei și de baraj, ci și de ceea ce îl înconjoară. De asemenea, lacul este un punct de plecare pentru diferite trasee montane, ideale pentru cei care vor să facă mișcare și să se bucure de munte. În apropierea lacului se află și Mănăstirea Oașa, de o frumusețe incredibilă.

Cazare la Cabana Oașa

Pentru a te bucura mai mult de frumusețea lacului și de cea a Transalpinei, cel mai bine este să îți rezervi măcar două zile la o cazare Transalpina, în apropiere. Spre exemplu, te poți caza la Cabana Oașa, care este situată chiar lângă Barajul Oașa. Poți alege cazare în camere duble sau triple, în apartamente sau căbănuțe, fiecare variantă dispunând de facilități moderne: baie proprie, TV și Wi-Fi.

Un alt mare avantaj al cazării la Cabana Oașa este faptul că animalele de companie sunt acceptate, ceea ce face ca această destinație să fie perfectă și pentru familiile care nu doresc să-și lase animăluțele acasă. Cabana oferă, de asemenea, parcare gratuită, iar pentru familiile cu copii mici, sunt disponibile pătuțuri pentru copii, pentru a asigura o ședere plăcută și sigură.

În timpul zilei, poți profita de activitățile oferite de cabană, precum închirierea de ATV-uri sau de bărci cu motor pentru plimbări relaxante pe Lacul Oașa. Astfel, poți descoperi  împrejurimile lacului într-un mod inedit.

Cei pasionați de sporturile de iarnă vor aprecia proximitatea față de pârtiile de schi Șureanu și Voineasa, situate la o distanță relativ mică de cabană. După o zi pe pârtie, te poți întoarce la Cabana Oașa pentru o cină relaxantă la restaurantul propriu.

Așadar, Transalpina și împrejurimile nu oferă doar priveliști spectaculoase, ci și posibilități de a te distra cu sporturi de iarnă, de a te plimba în natură sau de a admira lacul. De aceea, Cabana Oașa este un loc foarte bun pentru a încheia o zi plină de aventuri în inima munților.

Fie că ești pasionat de condus, drumeții, schi sau pur și simplu îți dorești o escapadă liniștită în natură, Transalpina și împrejurimile au ceva de oferit pentru fiecare turist. Neapărat să te bucuri de frumusețea Lacului Oașa și de atracțiile din jur.

Dacă vrei să te cazezi la Cabana Oașa, ai mai jos datele de contact:

Telefon: 0761 105 072 / 0258 738 001

Email: voisanioana@yahoo.com

Adresa: Transalpina, DN67C (lângă Lacul Oașa)

Util: