Amplasat in inima naturii, departe de aglomeratie si agitatie, restaurantul ATRA ofera o experienta culinara rafinata de neegalat, care isi are radacinile in aromele traditionale ale Romaniei. Cu o capacitate de aproximativ 50 de oaspeti, acest restaurant Valea Doftanei isi propune sa le ofere oaspetilor sai posibilitatea de a gusta preparate a la carte din cele mai proaspete ingrediente.

Continua sa citesti si afla de ce ar trebui sa vii la ATRA, restaurant fine dining din Valea Doftanei, ce se afla printre putinele restaurante de destinatie din Romania!

Conceptul from farm to table se afla in centrul filozofiei culinare ale acestui restaurant din Doftana. Ce inseamna acest lucru?

Pai este simplu, in bucataria ATRA sunt folosite doar cele mai proaspete ingrediente sezoniere aduse de la micii fermieri din zonele inconjuratoare. In acest mod este creata o experienta culinara cu preparate care nu sunt doar delicioase, ci si promoveaza practici durabile si ecologice. Restaurantul a stabilit inca de la inceput relatii cu producatorii de carne si peste, precum si cu micii fermieri si culegatori, pentru a pune in farfurii doar produse proaspete, autohtone, locale.

Natura sezoniera a meniului Atra asigura ca in timpul lunilor de vara, meniul este dominat de legume proaspete, fructe si peste din surse locale. Toamna, ciupercile salbatice si carnea de vanat sunt in centrul atentiei. In timpul iernii, ingredientele conservate din bucataria proprie Atra sunt folosite pentru a crea mancaruri consistente si reconfortante.

In timp ce ingredientele de la restaurantul Atra pot parea simple si obisnuite, creativitatea bucatarului Ionut Gagiu si maiestria preparatelor fac acest restaurant din Valea Doftanei sa se distinga.

Fiecare fel de mancare care iese din bucatarie nu este doar delicios, ci si uimitor din punct de vedere vizual. Atentia la detalii este evidenta in fiecare aspect al experientei culinare, de la modul in care este prezentata fiecare farfurie atunci cand este servita oaspetilor pana la textura si aroma alimentelor atunci sunt savurate si, in final, pana la aroma ce persista in gura si amintirea preparatelor mult timp dupa ce masa s-a incheiat. Acest lucru este in concordanta cu filozofia pe baza careia functioneaza intraga locatie: Simte – Respira – Gusta.

Dincolo de bucataria rafinata, decorul restaurantului este, de asemenea, o atractie majora. Situat in mijlocul frumoasei Vai a Doftanei, restaurantul Atra este inconjurat de dealuri cu paduri inverzite, avand o priveliste superba asupra locului unde Raul Doftana se varsa in Lacul Paltinu. Frumusetea naturala a imprejurimilor se reflecta in decorul restaurantului, care este modern si elegant, imbinandu-se perfect cu elemente naturale, precum piatra, lemnul si marmura.

Pe langa locatia sa uimitoare, restaurantul Atra ofera si o atmosfera calda si primitoare. Personalul este primitor si intotdeauna bucuros sa raspunda la intrebari si sa ofere recomandari.

Acest restaurant din Valea Doftanei este perfect pentru cine intime, sarbatori si ocazii speciale, dar intampina intotdeauna si pe cei care doar vor sa experimenteze magia meselor rafinate intr-un cadru linistit.

Asadar, ATRA restaurantul Atra este o locatie obligatorie pentru cei care nu vor doar o masa, ci sa experimenteze preparate ce combina bucataria traditionala cu tehnicile bucatariei moderne.

Fie ca vrei sa sarbatoresti o ocazie speciala sau pur si simplu vrei sa descoperi experienta oferia de acest restaurant din Valea Doftanei, ATRA Doftana este destinatia perfecta. Deci, de ce astepti? Rezerva-ti masa astazi si pregateste-te sa descoperi o adevarata experienta culinara pe care nu o vei uita niciodata!

Descopera mai multe detalii si imagini care te vor convinge si pe social media @atradoftana!

Util: