Implanturile dentare sunt un dispozitiv protetic utilizat pentru a înlocui dinții lipsă. Acestea sunt realizate din titan și sunt implantate chirurgical în osul maxilarului. Implanturile dentare sunt cel mai apropiat lucru de un dinte natural, deoarece sunt bine ancorate în osul maxilarului și oferă o fundație stabilă pentru dintele de înlocuire.

Implanturile dentare pot fi folosite pentru a înlocui un singur dinte, mai mulți dinți sau chiar o arcadă completă de dinți. De asemenea, pot fi utilizați pentru a fixa protezele dentare, fiind cel mai sigur mod de a face acest lucru. Pe lângă faptul că oferă o soluție cosmetică pentru dinții lipsă, implanturile dentare pot avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra digestiei și nutriției.

Principalul beneficiu al implanturilor dentare este că pot ajuta la îmbunătățirea masticației și a digestiei. Prin înlocuirea unui dinte lipsă, implanturile dentare pot restabili capacitatea pacientului de a mesteca și digera alimentele. Mestecatul este un proces important pentru digestie, deoarece descompune particulele de alimente în bucăți mai mici pentru o absorbție mai ușoară în organism. Fără un set de dinți funcțional, masticația și digestia pot fi afectate în mod semnificativ.

Atunci când lipsește un dinte, ceilalți dinți trebuie să îl compenseze, ceea ce duce la o distribuție neuniformă a forței asupra articulației maxilarului. Acest lucru poate provoca durere și disconfort la nivelul maxilarului și al mușchilor din jur, precum și dureri de cap și alte simptome. Prin înlocuirea dintelui lipsă, implantul ajută la restabilirea echilibrului forței în articulația maxilarului, reducând durerea și disconfortul.

Atunci când lipsesc dinții, poate fi dificil să ai o dietă echilibrată. Fără un set complet de dinți, multor persoane le este dificil să mestece și să digere anumite tipuri de alimente. Acest lucru poate duce la o nutriție deficitară și la o lipsă de vitamine și minerale esențiale.

Prin înlocuirea unui dinte lipsă, implanturile dentare pot contribui la îmbunătățirea nutriției prin restabilirea capacității pacientului de a mesteca și digera o gamă largă de alimente. Acest lucru poate contribui la asigurarea faptului că pacientul primește nutrienții de care are nevoie pentru a rămâne sănătos.

Implanturile dentare pot contribui, de asemenea, la îmbunătățirea nutriției prin restabilirea simțului gustativ al pacientului. Multe persoane care și-au pierdut dinții constată că simțul gustului le este diminuat. Acest lucru poate duce la o reducere a apetitului și la o lipsă de interes pentru mâncare. Prin înlocuirea dintelui lipsă, implanturile dentare pot ajuta la restabilirea simțului gustativ al pacientului, făcând mâncarea mai plăcută și încurajând o mai bună nutriție.

Procedura de implant dentar se face, de obicei, în mai multe etape. Primul pas constă în pregătirea zonei prin îndepărtarea oricăror dinți rămași și remodelarea osului maxilar. Următorul pas este plasarea implantului în maxilar și fixarea acestuia în poziție. Acest lucru se face, de obicei, cu ajutorul unui mic șurub sau stâlp de titan. Odată ce implantul este la locul lui, medicul dentist va închide țesutul gingival și îi va permite să se vindece.

După ce implantul a avut timp să se vindece, pacientul se va întoarce pentru o a doua programare. În timpul acestei programări, dentistul va atașa dintele artificial la implant. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui conector special numit pilon. Pasul final este de a atașa o coroană sau o punte la pilon, finalizând astfel procedura de implant dentar.

Odată ce procedura de implant dentar este finalizată, este important să aveți grijă de implant. Aceasta include periajul și folosirea aței dentare în mod regulat pentru a menține implantul curat și fără placă și bacterii. De asemenea, este important să vizitați medicul dentist în mod regulat pentru controale și curățări.

Implanturile dentare nu necesită o întreținere specială, dar este important să fiți conștienți de orice modificări ale implantului. În cazul în care implantul începe să se simtă slăbit sau se deplasează în maxilar, este important să contactați un medic dentist cât mai curând posibil.

Implanturile dentare sunt o soluție excelentă pentru cei care și-au pierdut dinții din cauza unei igiene orale precare, a unei leziuni sau a unei boli. Nu numai că implanturile dentare oferă o soluție cosmetică pentru un zâmbet incomplet, dar pot avea un impact major asupra digestiei și nutriției.

Prin înlocuirea unui dinte lipsă, implanturile dentare pot ajuta la îmbunătățirea masticației și a digestiei, restabilind capacitatea unui pacient de a se bucura de o gamă largă de opțiuni alimentare și promovând o mai bună nutriție generală.

Pentru a beneficia de toate avantajele pe care implanturile dentare le oferă, este important să vizitați un cabinet stomatologic de încredere. Dacă sunteți din Sectorul 5 sau din zonele Sebastian, Magurele, Bragadiru, Calea Rahovei, 13 Septembrie, Petre Ispirescu și nu numai, puteți apela cu încredere la serviciile oferite de CRIS SMILE Studio.

Echipa noastră este formată din specialiști cu experiență, iar tehnologia modernă și materialele de înaltă calitate pe care le utilizăm asigură succesul intervențiilor. De asemenea, puteți fi siguri că veți fi în mâini bune, deoarece Cabinetul Stomatologic CRIS SMILE Studio colaborează cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, iar echipa noastră de medici este formată din cadre didactice ale acestei prestigioase instituții.

Pentru mai multe informații despre serviciile noastre, nu ezitați să ne contactați. Suntem aici pentru a vă ajuta să obțineți un zâmbet sănătos și frumos, astfel încât să vă bucurați de o viață mai fericită și sănătoasă.

Programați-vă acum o consultație și începeți procesul de îmbunătățire a sănătății dumneavoastră orala cu un implant dentar realizat la CRIS SMILE Studio, specialistul dumneavoastră în cabinet stomatologic Sector 5.

Cu respect, Cris Smile Studio – cabinet stomatologic în sector 5

office@cris-smile.ro

021.9177 – 0723.918.404

Str. Malcoci, nr.2, Bl. 36, sc.B, parter, Ap.59, Sector 5, Bucuresti

Util:

More in:Publicitate