O dată cu trecerea timpului, din ce în ce mai mulți clienți au început să-și îndrepte atenția și către soluțiile alternative de încălzire disponibile pe piața de specialitate. Atrași de perspectiva de a amenaja o locuință cu personalitatea unică și căldura specifică arderii lemnelor, în acest articol, cu ajutorul meșterilor sibieni de la PEFOC și a experienței lor de peste 20 de ani în domeniul termicelor neconvenționale din România, vom încerca să prezentăm soba pe lemne într-o lumină nouă, cu avantajele tehnologiilor moderne ce reușesc s-o plaseze cu nimic mai prejos decât clasicul șemineu pe lemne.

Este de la sine înțeles că se preferă soba în locul unui șemineu, în primul rând datorită prețului mai mic. O sobă este mult mai ieftină, mai accesibilă din toate punctele de vedere, nu necesită atât de multă muncă și manoperă, iar rezultatul final e cel puțin la fel de spectaculos. Un alt motiv pentru care clienții preferă soba este cel legat de montajul acesteia, care se realizează mult mai facil, într-un timp foarte scurt și cu costuri reduse. Astfel, cu un buget mai mult decât rezonabil, o sobă premium va reuși să livreze beneficii comparabile cu aproape orice model de șemineu tradițional!

Evident, nu contestăm atmosfera de candoare și utilitatea șemineului pe lemne, spunem doar că sobele sunt variante în miniatură ce reușesc mult mai accesibil din punct de vedere al costurilor și al spațiului necesar pentru montaj, să marcheze o locuință de dimensiuni mai reduse, cu diferite stiluri sau povești de amenajare, pornind de la stilul rustic, cu aer vechi sau vintage și continuând cu linii minimaliste, capabile să exprime eleganță și modernitate, la căldura unui dispozitiv termic inedit.

Și pentru că în catalogul sibienilor de la PEFOC, gama diversă, începând de la focare clasice pe lemne, șeminee pe gaz sau modele decorative de semineu electric, nu ne-ar permite ca într-un singur articol să cuprindem toate produsele disponibile, am ales să vă prezentăm succint, două tipuri de sobe –  printre cele mai îndrăgite de clienții din România.

Soba cu ventilator

Așadar, dacă ești în căutarea unei sobe care să îți ofere un confort termic instant, adică să încălzească rapid încăperea unde este amplasată, atunci te sfătuim să alegi o sobă cu ventilator. Acest tip special de sobă ajută la o mai bună distribuție a aerului cald, acolo unde se dorește încălzirea unor suprafețe mai mari, uniformizând aerul din încăpere și oferind un confort termic ridicat. Astfel, soba cu ventilator va realiza o optimizare perfectă și un consum redus de combustibil (lemn).

Soba din fontă

În schimb, dacă vrem o sobă durabilă și care să reziste cu brio testului timpului, specialiștii ne recomandă să ne orientăm către o sobă fabricată complet din fontă groasă. Aceste modele sunt foarte robuste, eficiente și extrem de durabile. Spre exemplu, Soba K9, una dintre cele mai populare sobe din oferta PEFOC, este fabricată din fontă de minimum 8 mm, cu pereți dubli: un perete la interior, care formează camera de ardere și unul exterior, cel care se vede cu ochiul liber (practic e ca și cum ai avea o sobă încastrată într-alta!). De aceea, investiția într-o astfel de soluție termică este una pe viață, modelul fiind unul foarte eficient și renumit pentru rezistență.

Din punct de vedere al aspectului, această sobă se mândrește cu o estetică deosebită și vizibilitate sporită asupra focarului asemenea unui semineu decorativ. Astfel, focul se vede de pe 2 laturi adiționale, în lateralele celei din față. De asemenea, soba dezvoltă și o putere calorică destul de mare (13 kW) și vine în mai multe variante, cu posibilitatea de a fi echipată cu diferite opțiuni suplimentare. După preferințe, racordarea sobei la coșul de fum se poate realiza, atât în partea de sus, cât și în spatele ei. Este dotată cu reglaj dublu de aer pentru un control cât mai precis asupra procesului de ardere. Soba este echipată cu sticlă ceramică rezistentă la temperaturi ridicate, de până la 800° C.

Așadar, meșterii sibienii ne sfătuiesc să investim inteligent într-o sursă de căldură perfectă pentru confortul casei sau cabanei de la munte, unde vom putea petrece clipe de neuitat alături de familie, prieteni sau de persoana iubită. Site-ul www.pefoc îți stă la dispoziție cu o ofertă potrivită pentru toate gusturile, extrem de variată, de sobe din fontă, teracotă sau oțel înnobilate cu șamotă pentru un finisaj elegant și eficient în același timp. Aceștia îți vor oferi consultanță dedicată, transport gratuit în întreaga țară pentru orice model de sobă, alături  de garanția calității cuprinsă între 2 și 5 ani!

Util:

More in:Publicitate