Sezonul de iarnă este ideal pentru vacanțe organizate împreună cu familia indiferent de destinație. De cele mai multe ori, stațiunile montane sunt locurile preferate ale amatorilor de sporturi de iarnă. Fie că ești începător sau fie că ești expert deja în ceea ce privește sporturile de iarnă, pârtiile oferă numeroase oportunități și ocazii de a petrece o vacanță de neuitat cu cei dragi.

Poți să ai garantat un concediu reușit pe care să ți-l amintești cu drag dacă ții cont de câteva sugestii. Iată la ce ar trebui să fii atent înainte să pleci în vacanța de iarnă alături de familia ta!

·         Destinația

Pentru a asigura reușita vacanței ar trebui să acorzi o atenție deosebită alegerii destinației. Dacă pleci împreună cu copii, optează pentru o destinație cu pârtie unde găsești și un instructor de ski pentru cei mici. De asemenea, asigură-te că terenul este adaptat abilităților copiilor și are un grad de dificultate accesibil pentru ei. Dacă sunt începători, pârtiile cu grad de dificultate minim sunt recomandate pentru a evita neplăcerile cauzate de accidentări. După ce ai găsit destinația ideală, ar fi indicat să vă  concentrați atenția și asupra cazărilor din zonă. Dacă vrei să ieșiți din zona de confort oferită de hoteluri și pensiuni, atunci ar trebui să îți îndrepți atenția spre zone de camping pentru rulote. Cu siguranță va fi o experiență de neuitat. Însă, trebuie să consulți puțin piața în materie de echipamente și accesorii de camping din online pentru a te asigura că ai la dispoziție toate cele necesare. Pe infinity.ro găsești o gamă variată care îți poate veni în ajutor și mai mult decât atât le poți achiziționa pe toate din același loc.

·         Bagajul

Date fiind temperaturile scăzute din sezonul rece, ar trebui să ai grijă ca toată lumea să fie echipată corespunzător. Hainele termine, fie că vorbim despre bluze, pantaloni, fie că vorbim despre șosete sau alte tipuri de îmbrăcăminte, nu ar trebui să lipsească din bagajul fiecărui membru din familia ta. Foarte important este să ai și costume de ski impermeabile, precum și mănuși și materiale de protecție. Ar fi bine să ai la tine și câteva haine de rezervă în situația în care schimburile nu se usucă de pe-o zi pe alta sau se murdăresc. În plus, dacă sunteți amatori de ski, nu uita de echipamentul necesar alcătuit din clăpari, cască de protecție, ochelari, bețe și skiuri. Dacă nu vrei să ocupi loc în bagaj cu acestea trebuie să știi că le poți închiria de pe majoritatea pârtiilor.

·         Asigurare medicală

Dacă optezi pentru o vacanță la ski în străinătate, atunci ar fi indicat să închei și o asigurare de sănătate. Un astfel de document îți este util de la cele mai mici și banale accidentări, până la situații medicale mai grave care presupun spitalizare și intervenții chirurgicale.

Ține cont de sugestiile de organizarea a concediului de iarnă de mai sus pentru a oferi copiilor amintiri de neuitat și pentru a te bucura și tu împreună cu ei de experiențele specifice sezonului rece.

Sursă foto: freepik.com

Util: