Călătoriile fac parte din cultura multor persoane, iar pentru unii oameni acestea fiind chiar un stil de viață, deoarece pot să vadă diverse locuri, să își îmbogățească bagajul de cunoștințe despre diferite culturi și să afle mai multe despre oameni din toate colțurile lumii. Deci, cu siguranță, vacanțele au foarte multe avantaje. Și pentru că domeniul turismului s-a dezvoltat foarte mult, la fel s-a întâmplat și cu variantele de asigurări disponibile pentru cei care pleacă frecvent și nu numai.

În cazul în care credeai că știi totul despre asigurările de călătorie, trebuie să citești rândurile de mai jos pentru a descoperi câteva lucruri mai puțin știute despre acestea.

Lucruri folositoare despre asigurările de călătorie care te ajută și în practică

1. Asigurarea de călătorie poate fi personalizată

Deși există și variante standard, multe asigurări de călătorie pot cuprinde clauze speciale. Dacă până nu demult trebuia să te gândești la mai multe tipuri de polițe, acum nu mai este cazul, deoarece în funcție de varianta aleasă, ai la dispoziție mai multe opțiuni pentru confortul tău. Astfel:

  • îți poți alege clauzele în funcție de locul în care mergi;
  • pentru anumite destinații, te poți baza pe polițe cu anumite riscuri incluse, cum ar fi cele care se aplica în cazul practicării de sporturi extreme;
  • deși se știe despre această clauză, facilitatea prin care îți poți recupera banii în cazul în care nu mai pleci în călătorie este foarte utilă.

2. Unele tipuri de polițe îți asigură și bunurile din casă cât timp ești plecat

Iată unul dintre cele mai puțin știute lucruri despre asigurările de călătorie: poți alege variante cu acoperire a bunurilor din casă pe perioada plecării. Pentru că nu poți prevedea ce se poate întâmpla, o astfel de poliță este binevenită mai ales când pleci în vacanțe mai lungi. În această categorie intră și asigurarea de călătorie de la Allianz-Țiriac Unit, cu ajutorul căreia chiar poți pleca liniștit în toate vacanțele de acum încolo.

3. Anumite polițe pot fi prelungite chiar în timpul călătoriei

Iată un scenariu de vis: ai plecat în vacanță și ai hotărât că vrei să îți prelungești șederea cu câteva zile. Doar că asigurarea ta de călătorie expiră. Ce faci în această situație? Acum ai posibilitatea, în funcție de polița aleasă, să o prelungești online, astfel încât să te bucuri de restul concediului în cel mai sigur mod.

În astfel de cazuri, trebuie să te interesezi cu câte zile înainte îți poți prelungi asigurarea, însă față de acum câțiva ani când această posibilitate nu există, acum ai o plasă de siguranță extra pentru a sta liniștit cât dorești în destinația de vacanță în care ai ajuns.

Așadar, asigurările de călătorie sunt probabil una dintre cele mai bune facilități pentru cei care iubesc să călătorească. Simplu de obținut, acestea pot fi acum personalizate. Deci, dacă nu știai până acum de variantele de mai sus, trebuie să profiți și să închei o astfel de poliță pentru următoarea vacanță, mai ales că nu mai este atât de mult până la vară!

Sursa foto: Pexels.com

Util:

More in:Publicitate