Vanzarea unei proprietati poate dura mult timp, motiv pentru care este important ca atat vanzatorul, cat si imobilul sa se pregateasca pentru a facilita vanzarea. Daca in ceea ce priveste locuinta, aceasta trebuia sa fie pregatita din punct de vedere al amenajarii, in ceea ce priveste proprietarul, acesta trebuie sa depuna toate eforturile pentru a-si promova intentia de vanzare.

In consecinta, este necesar ca oamenii sa fie la curent cu modul de evolutie al pietei imobiliare de la momentul respectiv, pentru a putea sa stabileasca un plan eficient pentru vanzarea locuintei. Pentru ca acest proces sa fie mai simplu si mai eficient, se poate apela la ajutorul unei agentii imobiliare. Chiar si in aceste conditii, exista o serie de pasi care trebuie parcursi pentru a fi vandut un imobil:

  1. Evaluarea proprietatii

Pentru inceput, proprietarii ar trebui sa isi poata evalua, intr-un mod realist, imobilul pe care intentioneaza sa il vanda. Tocmai de aceea este important ca acestia sa fie la curent cu activitatea din piata imobiliara. In acest fel se poate stabili un pret avanatajos atat pentru proprietar, dar si pentru posibilii cumparatori, astfel incat vanzarea sa nu dureze foarte mult.

La stabilirea valorii unei proprietati se tine cont de o serie de factori, cum ar fi suprafata utila, vechimea imobilului, localizare acestuia si chiar zona geografica in care se afla. De exemplu, o garsoniera din Bucuresti este, de obicei, mai scumpa decat una asemanatoare dintr-un mic oras de provincie, cum ar fi Slatina.

  1. Promovarea proprietatii

Pentru a garanta o vanzare rapida este important ca vestea ca o proprietate este scoasa la vanzare trebuie sa ajunga rapid, la un numar cat mai mare de persoane. Desi exista numeroase platforme de anunturi imobiliare, platformele de socializare pot contribui decisiv la cresterea numarului de persoane la care ajunge informatia.

In plus, este important sa existe un anunt cat mai detaliat si care sa trezeasca interesul unor posibili cumparatori, un aspect care poate fi de ajutor in acest caz fiind si fotografiile bine facute, cu accente pe punctele forte ale imobilului.

  1. Cresterea valorii proprietatii

De asemenea, inainte de a face fotografiile si chiar inainte de a fi pusa la vanzare, proprietatea ar trebui sa treaca printr-un proces de renovare, care poate fi unul superficial, mai ales daca nu exista decat mici reparatii de facut, sau chiar una complexa, daca se doreste sa sa obtina un pret mai mare in schimbul acesteia.

Repararea loviturilor de pe ziduri, inlocuirea obiectelor deteriorate, un nou strat de lavabila si o curatenie completa, vor putea adauga valoare in plus unui imobil scos la vanzare.

Prin urmare, exista anumite modalitati prin care proprietarii se pot asigura ca isi vor vinde imobilul intr-un timp scurt si la un pret bun.

Util:

More in:Publicitate