Te-ai inscris la cursurile unui centrul de limbi straine? Felicitari, ai facut primul pas pentru a invata o noua limba si pentru a descoperi o noua cultura!

Totusi, simpla participare nu este suficienta, trebuie sa fii mereu implicat, activ, si sa fii echipat cu toate materialele de care ai putea nevoie sa studiezi.

Iata o lista cu lucrurile pe care ar trebui sa le ai in ghiozdan atunci cand mergi la un centru limbi straine!

1. Materialele de studiu

Cel mai important lucru pe care ar trebui sa il ai in ghiozdan atunci cand participi la cursurile unui centru de limbi straine sunt materialele de studiu. Acestea includ manualele, caietele de exercitii, cartile de gramatica si dictionarele pe care le folosesti pentru a studia.

Toate aceste materiale sunt indispensabile pentru a putea intelege si exersa noile cunostinte ce iti sunt prezentate de profesori.

2. Un caiet sau foi pe care sa iei notite

Caietul sau foile pe care sa notezi sunt esentiale si ar trebui sa le ai mereu in geanta, deoarece in timpul cursurilor cu siguranta va trebui sa iei notite.

De multe ori profesorii ofera explicatii suplimentare fata de cele pe care le gasesti in materialele de studiu. Ele te vor ajuta sa iti imbunatatesti cunostintele pentru ca vei putea sa revii ulterior asupra informatiilor prezentate la curs.

3. Pixuri si creioane

Daca ai pe ce sa notezi, ai nevoie si de ceva cu care sa notezi.

Fie ca iei notite ale celor mai importante informatii, fie ca faci exercitii in timpul cursurilor, ai nevoie de pixuri si creioane.

4. Dispozitive electronice

Tehnologia a devenit atat de importanta, incat acum este esentiala pentru a studia o limba straina. Exista centre de limbi straine care folosesc platforme si aplicatii suplimentare sau le trimit cursantilor materialele de studiu in format digital.

De aceea, un telefon, laptop sau o tableta ar trebui sa se afla mereu in geanta pe care o iei cu tine la curs.

5. Apa si gustari

Pentru a-ti mentine nivelul de energie in timpul cursurilor si pentru a ramane concentrat, este important sa ai apa si gustari sanatoase la indemana, precum nuci si fructe sau biscuiti.

Un ghiozdan bine pregatit nu inseamna doar sa ai lucrurile necesare la indemana, ci si sa fii organizat si gata sa inveti. Iata cateva sfaturi suplimentare pentru a profita la maximum de cursurile unui centru de limbi straine!

Fa-ti un program de studiu

Stabileste un program regulat de studiu in afara orelor de curs. Aloca timp pentru a repeta si pentru a face exercitii.

Participa activ la cursuri

Nu fi doar un observator pasiv. Pune intrebari, participa la discutii si fa exercitii in timpul orelor. Cu cat esti mai implicat, cu atat vei invata mai mult.

Cauta oportunitati de practica

In afara cursurilor, cauta oportunitati in care sa exerseti cat mai mult limba pe care o studiezi. Poti gasi parteneri de conversatie, sa citesti carti, sa te uiti la videoclipuri sau filme in limba pe care o studiezi, sa participi la evenimente dedicate unei tari in care se vorbeste nativ limba respectiva etc.

Cu pregatirea corecta si cu sprijinul unui centru de limbi straine de incredere, asa cum este B smart, studiul unei noi limbi nu va fi niciodata prea dificil. Echipeaza-ti ghiozdanul, seteaza-ti obiectivele si incepe a inveti!

Util: