Generațiile care se nasc și cresc în zilele de astăzi sunt mult mai predispuse la pericole și la boli în viața de zi cu zi, dat fiind faptul că lumea a evoluat într-atât de mult încât pe piață se găsește orice, alimentele nu mai sunt atât de sănătoase, iar joaca în fața blocului este din ce în ce mai rară pentru copii. Cu toate acestea, nu e chiar atât de greu să poți construi un stil de viață sănătos și armonios pentru cel mic. Mai jos găsești o listă cu obiective care trebuie îndeplinite, în așa fel încât copilul tău să crească fericit!

Uite cum poți să-ți crești copilul într-un mediu sănătos prin mici obiceiuri zilnice:

Oferă-i mese sănătoase

Încă din perioada de diversificare, când copilul tău este considerat bebeluș, este foarte important să alternezi cât mai multe tipuri de mâncare, pe care el să le perceapă ca gustoase și să le placă sau accepte la fiecare masă. Este indicat să îți obișnuiești copilul de mic cu avocado, salate, humus, somon și cu toate tipurile de fructe, pentru a primi toți nutrienții de care are nevoie în dezvoltarea sa. Un punct bonus, pe lângă faptul că mâncatul sănătos aduce numai beneficii fizice și psihice, e faptul că scad considerabil șansele ca el să fie foarte pretențios la mâncare odată cu înaintarea în vârstă.

Asigură-i doza de mișcare zilnică

Odată ce ai impus mâncatul sănătos ca stil de viață, iar cel mic este prieten cu broccoli și alte legume nutritive, mai rămâne să introduci și mișcarea în rutina zilnică sau săptămânală. Copiii învață exclusiv prin puterea exemplului, așa că nu te sfii să faceți plimbări cât mai lungi pe jos atunci când faceți activități împreună. Mai poți să te orientezi după o bicicletă de la Altex, una pentru tine, pentru partener, dar și pentru cel mici, cu ajutorul cărora să puteți iniția deplasări lungi și frumoase împreună. De la parcuri, până la drumurile de la țară de la bunici, toate pot fi străbătute cu bucurie de voi, în timp ce vă mențineți pe linia de plutire a vieții fericite și sănătoase.

Cititul este un factor extrem de important

Mulți părinți nu își dau seama de rolul vital al poveștilor atunci când vine vremea educării celor mici într-un stil armonios de viață. Dacă sportul antrenează fizicul, cititul este cel mai bun antrenor pentru minte și crearea de noi legături neuronale. Încă din copilărie, cei mici trebuie să fie expuși lecturii, atât să li se citească povești zilnic, cât și să fie încurajați să fie proprii lor autori. Pot căpăta mult mai multă încredere în sine, iar imaginația li se va dezvolta considerabil.

Astfel, un stil de viață sănătos trebuie impus încă din primii ani pentru a putea avea efecte vizibile și benefice pentru copii. Nu trebuie să-ți privezi copilul și de lucruri „toxice”, precum mâncatul la fast food sau desenele animate, pentru că ele devin rele doar atunci când sunt utilizate în exces, în detrimentul obiceiurilor sănătoase fizic și psihic. 

sursa foto: pexels.com

Util:

More in:Publicitate